אנו רגילים לחשוב על ניקוי במונחים של שימוש במים ובסבון. אבל לא תמיד ניתן לבצע ניקוי של משטחים וחומרים באמצעים כאלה. כאשר על הפרק עומד ניקוי של משטח מפני לכלוך רב או כאשר יש צבע שצריך לסלק, טכניקת הניקוי צריכה להיות אחרת. ניקוי בהתזת חול – להלן כל מה שרציתם לדעת בנושא זה.
מי יכול לבצע ניקוי שכזה?
לא מספיק שיהיה בהישג יד חול נקי בכדי לבצע את הניקוי. את הניקוי באמצעות התזה יכולים לבצע רק אנשי מקצוע אשר מחזיקים ברשותם ציוד מיוחד להתזה. מכיוון שלפעמים נהוג לשלב פעולת צביעה כדוגמת צביעה בתנור ביחד עם ניקוי בחול, ישנן מצבעות מקצועיות ומנוסות המציעות לצד שירותי צביעה (צביעה תעשייתית, צביעת מתכות, צביעת פלסטיקה) גם ניקוי באמצעות התזת חול.
איך זה מתבצע
איך בעצם מתבצע ניקוי בהתזת חול? היישום נעשה באמצעות מכשור שמתיז את החול בדיוק בעוצמה הרצויה. עוצמה שתביא לניקוי האזור מבלי להביא לנזק. קיימים מכשירים היכולים לפזר את החול על ידי הכוח שמספק גז דחוס. יש מכשירים העושים פעולה כזאת גם בשילוב נוזלים דחוסים. כאשר הניקוי נעשה באמצעות גז דחוס, הוא ידוע כניקוי בשיטה היבשה. שיטה זו מתאימה ליישום על משטחים קשיחים שלא ניזוקים על נקלה. כאשר נעשה שימוש בשילוב של חול ונוזלים, היישום טוב למשטחים יותר עדינים.
מתי מבצעים ניקוי בחול
ניקוי באמצעות חול ניתן לבצע כאשר רוצים להשמיש מוצרים ישנים או להעניק להם חזות חדשה ונקייה. הניקוי הזה יעיל למשל כאשר רוצים להסיר שכבת חלודה. אפשר בצורה כזאת גם להסיר צבע ישן, לפני שמבצעים כיסוי בצבע חדש. ניקוי בהתזה של חול יכול לשמש גם כהכנה לצביעה של מבנה וכן לניקוי של פסלים, גדרות ועוד.
ניקוי חול ולא רק בחול
שיטות של התזה בלחץ כוללות שימוש בחול אבל ניתן לעשות שימוש גם בחומרים אחרים, שלפעמים יהיו טובים אף יותר לצורך המשימה. למשל, ניתן לבצע את הניקוי באמצעות חומר שנקרא אלומינה. זהו חומר שידוע גם כתחמוצת האלומיניום או אלומיניום אוקסיד. ניקוי שכזה יכולה להוות הכנה של המשטח הרצוי לצורך צביעה איכותית. ההתזה אינה גורמת לחספוס של פני השטח. מתאים ליישום כאשר רוצים תוצאה מאוד מדויקת, ניקוי של חלקים עדינים לרבות פלסטיקה. ניתן גם להשיג הסרה חלקית של צבע או הסרה סלקטיבית.
לקריאה נוספת: